Skip to Content

Sobre nosaltres

El concepte NAVEGANTS.CAT

Una oferta adreçada al públic local

Aquest projecte neix el 2024 amb la voluntat d'oferir al públic local noves formes de navegar que s'adaptin als valors de la societat actual, dels que en destaquem l'atenció a la diversitat funcional, i el respecte pel medi natural.

Ens agradaria que la nostra oferta fos una passarel·la que facilités l'accés a la pràctica de la navegació a vela a totes aquelles persones que ho desconeixen, o bé no han tingut la oportunitat de practicar-ho, o bé fins ara no havien gosat provar-ho. 


Al front de la nau

un extens bagatge navegant en tot tipus de velers


Albert Cunill Perea

Quan vaig començar a navegar, als estius dels anys 70, els optimist encara eren de fusta!

A principis dels 80 vaig conèixer el windsurf, i en la classe  TDV - division II (modalitat olímpica el 1988 i 1992) vaig iniciar-me al món de les regates. També vaig provar el patí de vela, però llavors jo era molt jove i els navegants de patí em semblaven gent gran...

A finals dels 90 amb el meu germà Xavier vam comprar un Raquero, amb la intenció de navegar amb els nostres fills... Però el resultat va ser que qui es va aficionar a la vela lleugera vam ser nosaltres! El Laser Stratos el vam gaudir molt!

El 1999 em vaig aficionar al creuer de vela, on fins el 2004 hi vaig estar fent regates.

El 2005 em vaig iniciar amb els velers de ràdiocontrol. A més d'aprendre a construir cascs, veles, orses i timons, vaig participar a la constitució de l'associacio IOMCAT de vela a ràdiocontrol.

El 2007 vaig deixar definitivament la meva anterior feina d'informàtic. Vaig treballar en un parell d'escoles de vela i posteriorment com a tècnic a la Federació Catalana de Vela. En aquest període també em vaig treure la titulació d'oficial i de jutge de regates.

El 2008 vaig fundar el Club de Vela Badalona, del qual en vaig ser el primer president, i també llavors vaig adquirir el meu primer veler J80.

Vaig deixar la presidència del club per encarregar-me de la direcció esportiva, i durant 11 anys em vaig dedicar a fer créixer l'afició de la vela al port de Badalona amb accions com:

  • crear una escola de vela per a adults, amb 3 unitats J80.
  • crear el concepte "equips d'entrenament", per animar i formar a la gent a navegar amb regularitat i a participar en regates.
  • organitzar més de 200 regates socials i travesses per a la classe creuer.
  • organitzar 5 edicions de la regata match race Desafiament CVB.
  • organitzar durant 5 anys la Promoregata J80, adreçada a alumnes (adults) d'escola de regates.
  • participar a la organització de la fira Inicia't, organitzada per Marina Badalona.
  • crear junt amb Eva Piulats el Centre de Navegants, una escola nàutica.
  • crear junt amb Fredy Brú la Base de Navegants, una base nàutica i escola de vela lleugera, per a infants, joves, i adults.

Just abans de la pandèmia de 2020 vaig tenir el primer contacte amb el món de la vela amb foils: el test amb un WASZP va ser un repte que em va atrapar tan fort que el 2021 em vaig llençar a navegar i a competir en aquesta classe. 

Havent establert diversos vincles amb la classe mini 6.50, el 2021 vaig ser seleccionat responsable de la Base Oceànica a la Fundació Navegació Oceànica Barcelona (FNOB) i, amb motiu de la designació de Barcelona com a seu de la 37 America's Cup, el 2022 vaig passar a ser el responsable de flota de la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN).

Continuo practicant activament diferents modalitats de vela, i promocionant aquest esport que m'apassiona. Tinc titulació de tècnic N2 en vela lleugera i en creuer (homologat pel CSD), i sóc de capità de iot. Si hi ha mar m'hi trobaràs damunt d'alguna cosa propulsada pel vent!


El velers ASSACC#

Un concepte de vaixell innovador

Els nostres velers ASSACC1 i ASSACC2 són les dues úniques unitats d'aquest velers fabricats a Galícia per la desapareguda drassana Rompeolas Boats. Aquest model d'embarcació es va concebre com a embarcació accessible, i es va dissenyar amb l'objectiu de dotar-la d'una gran estabilitat, i mínima escora.

En destaquen els següents elements:

  • aparell quetx (dos pals)
  • coberta plana, de proa a popa
  • línia de casc molt plana rematada en pantocs angulars molt marcats, que li confereixen un assentament lateral molt notable 
  • màniga de 2,5m a popa
  • popa oberta, que permet embarcar amb cadira de rodes
  • doble pala de timó
  • orsa de sabre, amb bulb de més de 400kg
  • bancades laterals desmuntables
  • botaló central per aparellar espinnaker assimètric, 

Per sortir i entrar a port hem instal·lat un motor foraborda elèctric: ni emissions ni sorolls!

Considerant que es tracta de prototips conceptualment innovadors, ens hem trobat que no tot funcionava com s'havia previst. El procés d'ajust i millora ha estat llarg i costós, però la evolució ha estat notablement positiva, i tothom qui ens coneix sap que  res ens motiva més que seguir treballant per millorar, en tots els aspectes possibles.